Dit is de Dogubox, een toonkast gemaakt van massief Esdoornhout. Door zijn open karakter etaleert hij de sieradenlijn Dogu. Deze collectie is gemaakt van porseleinrestanten. De waarde van dit materiaal werd voorheen over het hoofd gezien.

 

Eén naam, twee ambachten: een meubelmaker en keramist versterken elkaar.

Speciaal voor de sieradenlijn Dogu heeft De Schurk deze toonkast met de hand gemaakt. Door de statische vorm en het contrast van licht Esdoorn- en donker Walnotenhout, geeft het een open karakter aan de kast.
De kast heeft extra toevoegingen zoals een lade voor de voorraad en een glasplaat met houten kozijn voor een stijlvolle en veilige display. Ook is de kast voorzien van stelpoten ter ondersteuning en bescherming van de functie van de kast: het tonen van de sieradenlijn.

Lisanne van Zanten maakt de sieraden van porseleinrestanten, in combinatie met glazuurtesten. Op deze manier wordt een voormalig restproduct een sieraad met grote waarde. In de Turkse stad Doğubeyazıt merkte zij namelijk hoeveel waarde er zelfs aan de kleinste dingen wordt gegeven, zo is de naam voor de serie gevonden. De Dogu sieraden zullen nooit allemaal precies dezelfde kleur en vorm hebben, vanwege het verschil in de restanten.

 

Maatwerk
Vitrinekasten van 10 cm breed en 5 cm hoog of een 3 meter vullende muur, de Schurk maakt graag een passende kast voor uw te presenterende producten. Dat kan met en zonder stelpoten, lades of glasplaten.